ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Zuccotto


Olas - 4 gb
Milti - 1 glāze
Cukurs - 1 glāze
Saldais krējums - 500 ml
Pūdercukurs - 100 gr
Šokolāde - 100 gr
Apgrauzdēti rieksti - 30 gr
Šķīstošā kafija (pulveris) - 1 tējk.













 Zuccotto - tradicionāls itāļu deserts no Florences. Pildījumi - dāžnedažādi. Var izmantot sldu krējumu,maskarponi vai rikoto sierus,kā arī svaigus vai žāvētus augļus. Pasniedz aukstu vai nedaudz sasaldētu.

Olām pieber šķipsniņu sāls un puto,pamazām pieberot cukuru. Puto,kamēr masa ir stingra un vairākkārt palielinājusies apjomos. Pieber miltus un uzmanīgi samaisa.
















Pannu izklāj ar cepampapīru,ielej mīklu,izlīdzina. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10 minūtes.















Gatavo biskvītu izņem no pannas,pārklāj ar otru cepamā papīra loksni,mitru dvielīti un kārtīgi atdzesē. Tad atbrīvo no papīriem un sagriež vajadzīgā izmēra gabalos.

















Dziļu 'bļodu izklāj ar pārtikas plēvi un izliek ar biskvīta trīsstūriem. Pagatavo 100 ml kafijas un apslaka biskvītu.


Krējumu ne pārāk stingri saputo. Uz rupjas rīves sarīvē 1/3 šokolādes,riekstus ruoji sasmalcina,pievieno krējumam un viegli samaisa.














Uz biskvīta liek 1/2 krēma tā,lai vidū veidojas iedobums. Liek ledusskapī.















Izkausē atlikušo šokolādi,pievieno krēmam,kārtīgi samaisa un lej atstātajā iedobumā.

















Visu pārklāj ar biskvīta trisstūriem,viegli piespiež,apslaka ar kafiju. Pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 6 stundām liek ledusskapī. Ja vēlas pasniegt viegli sasaldētu,tad ievieto uz pāris stundām saldētavā.
















Pirms pasniegšanas bļodu uzmanīgi apgāž uz šķīvja,izņem desertu,pārkaisa ar pūdercukuru un kakao. Ja vēlas,var pārliet ar kausētu šokolādi.
















Šokolādes pildījuma vietā var izmantot svaigus augļus,piemēram,ķiršus. Tādā gadījumā ieklāj pirmo kārtu krēma,vienmērīgi krēmā iespiež ķiršus bez kauliņiem un iedobumā lej krēmu,kuram pievienota ķiršu sula un nedaudz želantīns.








3 komentāri:

  1. Arī mani vispirms piesaistīja apetītlīgais izskats. Un interesantais gatavošanas veids. Tikai man ir doma,ka krēmam tomēr vajadzētu nedaudz želatīnu pievienot.

    AtbildētDzēst
  2. Wow principa parasta kuka, bet tas veidojums super

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Un pildījumam,kā jau jebkurai kūkai,var izmantot jebko.

      Dzēst