sestdiena, 2012. gada 22. decembris

Ādiņu rulete ''Circenīša Ziemassvētki''*
























Vienkārši pagatavojams un, kas nav mazsvarīgi, lēts gardums!
Svaigas cūkādiņas kārtīgi nomazgā,liek grāpītī aukstā ūdenī,uzvāra un ļauj 10-15 minūtes vārīties. Tad šķidrumu nokāš,ādiņas noskalo,liek atpakaļ grāpītī. Uzlej karstu ūdeni tā,lai ādiņas kārtīgi apsegtas,pievieno lauru lapas,piparus,sagrieztus sīpolus,sāli un vāra gatavas.
Gatavās ādiņas izņem no grāpīša,notecina šķidrumu, atdzesē un izklāj uz pārtikas plēvītes ar ādiņu uz leju un speķa daļu uz augšu. Virsū liek pildījumu. Te nu ir vaļa fantāzijai!
1.Var vienkārši izmantot sagrieztus zaļumus.
2.Cits variants - liek zaļos zirnīšus, vārītu burkānu ripiņas, sasmalcinātus ķiplociņus.
3.Smaki sagriež kūpinātu cauraudzīti,sajauc ar sasmalcinātiem zaļumiem un plānā kārtiņā izklāj uz ādiņām.
4.Marinēts šampinjonus sagriež šķēlītes,sajauc ar gabaliņos sagrieztu marinētu papriku un liek uz ādiņām.
Tad to visu uzmanīgi,ar plēvītes palīdzību,satin ciešā ruletītē un liek ledusskapī uz pāris stundām,lai kārtīgi atdziest un sacietē. Lai ruletīte kārtīgāk nopresētos,virsū uzliek slogu. Atdzisušu iztin no plēvītes, griež šķēlēs un pasniedz.

Vēl viens variants. Gatavās ādiņas pārliek ar malto gaļu,pārkaisa ar sāli,pipariem un, ja vēlas, arī ar citām garšvielām un zaļumiem. Satin ciešā ruletītē, notin ar diegu. Tad liek sakarsētā cepeškrāsnī un apcep brūnu. Ledusskapī kārtīgi atdzesē,griež šķēlēs un pasniedz kā auksto uzkodu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru