svētdiena, 2013. gada 6. janvāris

Ceptas vistu astītes*





















Tirgū un arī veikalos par samērā lētām naudiņām var iegādāties vistu astītes. Jau sen domāju,ko ar tām var iesākt. Tad nu vienreiz saņāmos,nopirku puskilogramu astīšu un te nu ir rezultāts. Varbūt kādam noder.

Astītes nomazgā,liek katliņā aukstā ūdenī. Pievieno sagrieztu sīpolu,laurulapas, piparus, mazu šķipsniņu kaltētu čili un vāra pusgatavas. Tad ar putukaroti izņem no grāpīša,liek bļodā un nedaudz atdzesē. Buljoniņu var lieliski izmantot zupām. Padzisušajām astītēm piepilina nedaudz sojas mērces,pārkaisa sāli,var arī nedaudz pārslacīt citrona sulu,visu viegli apmaisa un ļauj kādu pusstundu ievilkties. Tad kārto uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 220 grādos brūnas. Īsi pirms cepšanās beigām pārlaista ar majonēzi vai pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep vēl dažas minūtes. Garšo tiešām lieliski!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru