piektdiena, 2015. gada 15. maijs

Mannā krēms


Piens - 300 ml
Manna - 60 gr
Saldais krējums - 500 ml
Olas - 2 gb
Želatīns - 15 gr
Cukurs, vaniļa, šķipsniņa sāls












Vienkārši pagatavojams, bet nežēlīgi garšīgs desertiņš!!! Ja vēlas mazāk sātīgu, mannā putru var vārīt nevis pienā, bet ūdenī - garša no tā neko daudz nemainās. Cukura daudzumu katrs izvēlas pats pēc garšas.

Pienu uzvāra, ieber mazu šķipsniņu sāls, maisot ieber mannas putraimus. Uz mazas uguns vāra, kamēr putra sabiezē. Uz biezputras uzklāj pārtikas plēvīti - tas nepieciešams, lai neveidotos cietā garoziņa - un noliek atdzesēties.

Pa to laiku uzbriedina želatīnu.

Olas ar cukuru puto vismaz 5 minūtes.

Atdzisušo mannas putru ar mikseri sakuļ.

Krējumu ar cukuru un vaniļu saputo stingrās putās. Ielej izkausēto želatīnu, ar mikseri vienmērīgi visu samaisa. Pievieno mannas putru, visu vēlreiz kārtīgi sakuļ. Kā pēdējo iemaisa saputotās olas. Ja nepieciešams, var vēl pievienot cukuru.

Krēmu pilda porciju trauciņos un vismaz uz stundu liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārlej ar ogu mērci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru