Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2015. gada 15. maijs
Mannā krēms
Piens - 300 ml
Manna - 60 gr
Saldais krējums - 500 ml
Olas - 2 gb
Želatīns - 15 gr
Cukurs, vaniļa, šķipsniņa sāls
Vienkārši pagatavojams, bet nežēlīgi garšīgs desertiņš!!! Ja vēlas mazāk sātīgu, mannā putru var vārīt nevis pienā, bet ūdenī - garša no tā neko daudz nemainās. Cukura daudzumu katrs izvēlas pats pēc garšas.
Pienu uzvāra, ieber mazu šķipsniņu sāls, maisot ieber mannas putraimus. Uz mazas uguns vāra, kamēr putra sabiezē. Uz biezputras uzklāj pārtikas plēvīti - tas nepieciešams, lai neveidotos cietā garoziņa - un noliek atdzesēties.
Pa to laiku uzbriedina želatīnu.
Olas ar cukuru puto vismaz 5 minūtes.
Atdzisušo mannas putru ar mikseri sakuļ.
Krējumu ar cukuru un vaniļu saputo stingrās putās. Ielej izkausēto želatīnu, ar mikseri vienmērīgi visu samaisa. Pievieno mannas putru, visu vēlreiz kārtīgi sakuļ. Kā pēdējo iemaisa saputotās olas. Ja nepieciešams, var vēl pievienot cukuru.
Krēmu pilda porciju trauciņos un vismaz uz stundu liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārlej ar ogu mērci.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru