Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
otrdiena, 2017. gada 19. decembris
Siera kūka
Pamatnītei izmantoju 100 gr sviesta, 1 olas dzeltenumu, 150 gr miltu, 50 gr cukura, šķipsniņu sāls, 1/2 tējkaroti cepamā pulvera.
Sviestu ar miltiem, cukuru sāli un cepamo pulveri samīca, pievieno olas dzeltenumu un visu vēlreiz kārtīgi samīca.
Cepemformu - 20 cm - ieziež ar eļļu vai sviestu, pamatni izklāj ar cepampapīru. Mīklu liek formā, izlīdzina un kārtīgi nopresē vienādā biezumā. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un turpat formā atdzesē.
Pa to laiku pagatavo pildījumu. Mikserī kārtīgi samaisa 600 gr Filadelfijas siera, 1/3 glāzes cukura, 2 ēdamkarotes miltu, 3 olas un 60 ml saldā krējuma. Gatavo masu lej virsū atdzesētajai pamatnītei, un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Vispirms cep 200 grādos 10 minūtes, tad temperatūru samazina uz 150 grādiem un cep 45-60 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns). Kad formu sakrata, siera masai vidū ir viegli jāvibrē - kā želeja. Cepeškrāsni izslēdz, bet durtiņas vaļā netaisa - atļauj kūkai 30 minūtes ''atpūsties''. Tad ņem ārā no cepeškrāsns, atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Atdzisušu izņem no formas un pasniedz. Ja vēlas - var pārliet ar ogu mērcīti.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru