ceturtdiena, 2014. gada 27. februāris

Plānās pankūkas




Milti - 250 gr
Olas - 2 gb
Piens - 600 ml
Nedaudz augu eļļas
Sāls, cukurs - pēc garšas











Olas sakuļ kopā ar sāli un cukuru. Miltus ieber bļodā, vidū izveido nelielu padziļinājumu, kurā ielej sakultās olas un aptuveni 50 ml piena. Tālāk ņemam palīgā mikseri. Putojam un visu laiku pa druskai pielejam pienu, kamēr viss piens ir iekults mīklā. Mīklai jāsanāk šķidrai.
Cept vislabāk uz pannas ar nepiedegošu pārklājumu nelielā tauku daudzumā.
Pasniedz karstas ar ievārījumu, krējumu vai iebiezināto pienu. Bet var izmantot arī kā bāzi pildītajām pankūkām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru