ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Krēms ''Mokko" ar avenēm



8 gr želantīns
3 olas
120 gr cukurs
100 ml auksta kafija
60 ml konjaks
500 ml salds krējums
500 gr avenes
2 zariņi svaiga piparmētra










Želantīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Olas,cukuru,kafiju un konjaku puto,kamēr parādās putas. Nepārtraukti maisot ātri uzvāra. Karstam pievieno želantīnu un maisa,kamēr želantīns izkusis. Ieliek ledusskapī uz 20 min.

375 gr krējuma saputo un iemaisa padzisušajā masā. 2/3aveņu izberž caur sietu.

Krēmu sdala pa 4 deserta glāzēm.Pievieno aveņu biezeni. Atlikušo krējumu saputo un caur konditorejas maisiņu uzspiež uz krēma. Dekorē ar avenēm un piparmētras lapiņām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru