otrdiena, 2011. gada 7. jūnijs

Mājās gatavota desa



Vistas vai tītara fileja - 700 gr
Saldais krējums (35%) - 300 gr
3 olu baltumi
Sāls,pipari,kaltētu zaļumu maisījums.






















Atdzesētu fileju sagriež gabaliņos un blenderī maļ,kamēr izveidojas krēmīga masa. Pievieno sāli,piparus,aukstu saldo krējumu,olu baltumus un samaisa viendabīgu masu.



















Uz pārtikas plēves uzliek 1/3 masas,izveido desiņu un vairākās kārtās cieši satin. Galus aizsien ar diegu. Izveidojam 3 desiņas.




















Grāpītī ielej ūdeni,uzvāra un noregulē pavisam mazu liesmu - ūdens nedrīkst burbuļot. Liekam iekšā desiņas,virsū uzliekam šķīvi,lai desiņas neuzpeld,un vāram 1 stundu. Gatavas izņem,atdzesē un iztin no plēves.
Uz galda izklāj cepamo papīru,bagātīgi nokaisa ar kaltētiem zaļumiem. Virsū liek desiņas un cieši satin rullīšos. Liek ledusskapī uz 8 stundām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru