Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
pirmdiena, 2013. gada 28. oktobris
Siltie biešu salāti ar rozīnēm un pupiņām*
Viena vidēja izmēra biete (svaiga, nevārīta)
Konservētas pupiņas - 4 ēd.kar.
Rozīnes - 2 ēd.kar.
Ķiploki - 1 daiviņa
Augu eļļa - 1-2 tējk.
Pētersīļu zaļumi - 1 ēd. kar.
Bietes sagriež nelielos kubiņos, liek uz pannas sakarsētā eļļā un nedaudz apcep. Pieber rozīnes, sāli un pielej ūdeni - tā, lai bietes ir tikko apsegtas.Pannai uzliek vāku un ik pa laikam apmaisot sautē uz lēnas uguns, kamēr bietes mīkstas. Ja nepieciešams, sautēšanas laikā pielej pa druskai ūdeni.
Pupiņām nolej šķidrumu, noskalo, pievieno gatavajām bietēm un vēl nedaudz pasautē, kamēr iztvaikojis liekais šķidrums. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus un pētersīļus, visu apmaisa, noņem no plīts, uzliek pannai vāku un ļauj kādu laiku visam ''atpūsties''.
Pasniedz kā patstāvīgu ēdienu vai arī kā piedevu gaļas ēdieniem.
Uzreiz teikšu, ka rozīnes un pupiņas var likt arī vairāk - viss atkarīgs no tā, cik liela ir biete. Es pupiņas liku visu bundžiņu un arī rozīnes kādas 4 karotes. Arī pētersīļi man prasījās vairāk nekā tā viena karote. Bet nu tiešām - viss uz izjūtām.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru