pirmdiena, 2013. gada 28. oktobris

Siltie biešu salāti ar rozīnēm un pupiņām*



Viena vidēja izmēra biete (svaiga, nevārīta)
Konservētas pupiņas - 4 ēd.kar.
Rozīnes - 2 ēd.kar.
Ķiploki - 1 daiviņa
Augu eļļa - 1-2 tējk.
Pētersīļu zaļumi - 1 ēd. kar.









Bietes sagriež nelielos kubiņos, liek uz pannas sakarsētā eļļā un nedaudz apcep. Pieber rozīnes, sāli un pielej ūdeni - tā, lai bietes ir tikko apsegtas.Pannai uzliek vāku un ik pa laikam apmaisot sautē uz lēnas uguns, kamēr bietes mīkstas. Ja nepieciešams, sautēšanas laikā pielej pa druskai ūdeni.
Pupiņām nolej šķidrumu, noskalo, pievieno gatavajām bietēm un vēl nedaudz pasautē, kamēr iztvaikojis liekais šķidrums. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus un pētersīļus, visu apmaisa, noņem no plīts, uzliek pannai vāku un ļauj kādu laiku visam ''atpūsties''.
Pasniedz kā patstāvīgu ēdienu vai arī kā piedevu gaļas ēdieniem.

Uzreiz teikšu, ka rozīnes un pupiņas var likt arī vairāk - viss atkarīgs no tā, cik liela ir biete. Es pupiņas liku visu bundžiņu un arī rozīnes kādas 4 karotes. Arī pētersīļi man prasījās vairāk nekā tā viena karote. Bet nu tiešām - viss uz izjūtām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru