40 gr lazdu riekstu,grauzdētu,bez mizām
250 g biezpiena, 9%
100 g medus
1 ēd.k. citrona sulas
½ apelsīna sula
140 g skāba krējuma, 25%
150 g rupjmaizes (ar žāvētiem augļiem)
1 apelsīna sula
Ir reizes, kad ļoti gribas rupjmaizi ar žāvētiem augļiem,
un tajās pašās reizēs – vismaz man – nekad nesanāk to visu apēst – vai
nu par daudz, vai apnīk, tāpēc vienā no šādām reizēm tapa deserts, kura
pamatā ir žāvētu augļu rupjmaize, ko apvienoju ar medu un biezpienu.
Sātīgs, sulīgs un spēcinošs.
Sakarsē krāsni 200 grādus
karstu. Pannā ieber lazdu riekstus un liec krāsnī, lai apcepas, līdz
nāk nost miziņa un rieksti kļūst viegli zeltaini. Nomizo un atdzesē.
Rupji sakapā.
Caur gaļas mašīnu izmal rupjmaizi. Ja nav gaļas mašīnas, vari ĻOTI
smalki sadrupināt vai sakapāt ar nazi. Izmalto maizi liec uz plāts un
plāti liec krāsnī. Apgrauzdē maizīti, bet tikai tik, lai tā no ārpuses
ir viegli kraukšķīga, bet iekšā vēl ir mīksta. Izņem no krāsns, ieber
bļodā, lai atdziest.
Caur sietu izberz biezpienu. Samaisi ar medu, citrona un ½ apelsīna
sulu. Saputo skābo krējumu (apmēram 1 minūti) un ar karoti iemaisi
biezpiena masā.
Kārto atsevišķās glāzītēs desertu. Pirmo liec biezpiena masu,
pārber ar rupjmaizi, tad uzliec vēl vienu kārtu krēma un uzlej nedaudz
apelsīnu sulas. Tad atkal liec rupjmaizi, uzliec vēl vienu kārtu krēma,
pārber ar riekstiem un uzlej vēl apelsīna sulu.
Vislabāk pasniegt atdzesētu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru