ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Rupjmaizes,biezpiena un augļu deserts

 

















40 gr lazdu riekstu,grauzdētu,bez mizām
250 g biezpiena, 9%
100 g medus
1 ēd.k. citrona sulas
½ apelsīna sula
140 g skāba krējuma, 25%
150 g rupjmaizes (ar žāvētiem augļiem)
 1 apelsīna sula 

Ir reizes, kad ļoti gribas rupjmaizi ar žāvētiem augļiem, un tajās pašās reizēs – vismaz man – nekad nesanāk to visu apēst – vai nu par daudz, vai apnīk, tāpēc vienā no šādām reizēm tapa deserts, kura pamatā ir žāvētu augļu rupjmaize, ko apvienoju ar medu un biezpienu. Sātīgs, sulīgs un spēcinošs.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā ieber lazdu riekstus un liec krāsnī, lai apcepas, līdz nāk nost miziņa un rieksti kļūst viegli zeltaini. Nomizo un atdzesē. Rupji sakapā.
Caur gaļas mašīnu izmal rupjmaizi. Ja nav gaļas mašīnas, vari ĻOTI smalki sadrupināt vai sakapāt ar nazi. Izmalto maizi liec uz plāts un plāti liec krāsnī. Apgrauzdē maizīti, bet tikai tik, lai tā no ārpuses ir viegli kraukšķīga, bet iekšā vēl ir mīksta. Izņem no krāsns, ieber bļodā, lai atdziest.
Caur sietu izberz biezpienu. Samaisi ar medu, citrona un ½ apelsīna sulu. Saputo skābo krējumu (apmēram 1 minūti) un ar karoti iemaisi biezpiena masā.
Kārto atsevišķās glāzītēs desertu. Pirmo liec biezpiena masu, pārber ar rupjmaizi, tad uzliec vēl vienu kārtu krēma un uzlej nedaudz apelsīnu sulas. Tad atkal liec rupjmaizi, uzliec vēl vienu kārtu krēma, pārber ar riekstiem un uzlej vēl apelsīna sulu.
Vislabāk pasniegt atdzesētu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru