sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Pikantā maize




















Milti - 1 kg
Olas - 2 gb
Sāls - 1 ēd.kar.
Kūpināts speķis - 200 gr
Piens - 500 ml
Sausais raugs - 12 gr
Cukurs - 1 ēd.kar.
Siers - 150 gr
Kūpināts cauraudzis - 50 gr



Miltus izsijā,pievieno sauso raugu,ar sāli un cukuru sakultas olas,siltu pienu, sablenderētu vai gaļasmašīnā samaltu speķi. Samīca mīkstu mīklu,pārklāj ar dvielīti un ļauj uzrūgt. Tad mīklu pārliek citā traukā,uzliek vāku vai pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz 2 stundām ledusskapī. Kad mīkla ledusskapī kārtīgi uzrūgusi,ņem ārā un gatavo cepšanai. Visu sadala 20-24 gabalos,saveļ bumbiņas un liek apaļā formā,kura izklāta ar cepampapīru. Pa virsu izliek gabaliņos sagrieztu cauraudzīti un pārber ar sieru. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 minūtes. Izņem no cepeškrāsns,apslaka ar aukstu ūdeni,pārsedz ar salveti,lai garoziņa paliek mīksta.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru