piektdiena, 2012. gada 18. maijs

Kartupeļu salmiņi


Kartupeļi
Augu eļļa
Sāls













Kartupeļus nomizo,kārtīgi noskalo aukstā tekošā ūdenī. Sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Šķēlītes savukārt sagriež ļoti smalkos salmiņos.















Nelielā kastrolītī ielej eļļu - apm. 3-4 cm no trauka dibena. Uz straujas uguns kārtīgi uzkarsē. Karstumu samazina. Verdošajā eļļā liek sauju kartupeļu salmiņu un cep,kamēr paliek zeltaini brūni.



Ar putu karoti salmiņus izņem no kastrolīša un liek šķīvī uz papīra dvielīša,lai notek liekā eļla,pārkaisa ar sāli.






























Kastrolītī liek nākošo kartupeļu porciju,un tā turpina,kamēr visi kartupeļi izcepti. Pasniedz kā piedevu gaļas ēdieniem,vai kā patstāvīgu ēdienu ar svaigu dārzeņu salātiem. Tikai jāatceras,ka šie kartupelīši ēdami tūlīt pēc pagatavošanas vēl karsti. Atdzisuši mēdz palikt sausi un cieti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru