piektdiena, 2011. gada 12. augusts

Kabaču sacepums


Jauni,nepārauguši kabači
3 ēd.kar. vārīti rīsi
500 gr maltā gaļa
300 gr šampinjoni vai citas sēnes
Sīpoli,sāls,pipari,augu eļļa.













Rīsus sajauc ar malto gaļu,sāli un pipariem. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs,sīpolus - salmiņos un apcep uz pannas eļļā. Kabačus sagriež plānās loksnēs,apm. 3 mm,viegli apsāla un atstāj uz minūtēm 20,lai atsulojas.
Keksa formu ieziež ar eļļu un izklāj ar kabaču šķēlēm tā,lai gali būtu pāri malām.
















Tālāk liek 1/2 malto gaļu,tad sēnes ar sīpoliem un otru pusi gaļas.
















Visu noslēdz ar tomātu šķēlītēm.
















Pārkaisa ar sāli,pārziež ar majonēzi,kas sajaukta ar ķiplokiem un dillēm. Kabaču šķēļu galus cieši pārloka pāri pildījumam.
















Visu vēlreiz pārziež ar majonēzi,liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep gatavu. Pirms pasniegšanas liek uz šķīvja un dekorē ar tomātiem,zaļumiem un majonēzes piciņām.

6 komentāri:

  1. Sakiet, lūdzu, cik ilgi šis gardums ir jācep? Un apm. cik grādos?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. 180 grādos vismaz 45 minūtes.

      Dzēst
  2. Kur jāliek tie rīsi?Jāpiejauc pie maltās gaļas?Nevarēju atrast receptē...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Receptē tak pats pirmais teikums sākas tā: ''rīsus sajauc ar malto gaļu....''

      Dzēst
  3. Man tiešām nav kaut kas ar acīm kārtībā....:))Pedodiet!!!

    AtbildētDzēst
  4. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst