sestdiena, 2013. gada 7. decembris

Biezpiena sacepums ar iebiezināto pienu*

Teikšu kā ir - labākais biezpiena sacepums, ko vispār kādreiz nācies ēst! Ļoti maigs un sulīgs - tā vien gribas vēl vienu gabaliņu notiesāt... Un tad vēl vienu... Un vēl...
Pagatavošana - pavisam vienkārša un aizņem maz laika.



Biezpiens (ieteicams sausāks, vislabāk - lauku) - 600-700 gr
Iebiezinātais piens ar cukuru - 1 bundžiņa
Olas - 3 gb
Kartupeļu ciete - 2-3 ēd.kar.

Olas un iebiezināto pienu ar mikseri kārtīgi sakuļ. Pievieno biezpienu, kartupeļu cieti un atkal ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. Lej cepamformā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes. Pirms mielošanās nedaudz atdzesē.
Lai izdodas!!!

4 komentāri:

  1. sanāca ļoti slapja kūka... tiešām miltus nemaz nevajag? Tāpat neiesaku izmantot ne pirmā svaiguma biezpienu, arī pēc cepšanas jūt piegaršu...ēdām ar zapti, bērns teica, ka garšo pēc putras :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu - iespējams, ka visa kļūda ir bijusi biezpiena kvalitātē. Un protams, no samaitāta produkta arī nekas labs nevar sanākt... Gan es pati, gan daudzi cilvēki pēc šīs receptes ir gatavojuši. Un ir sanākuši lieliski sacepumi. Atsauksmes var palasīt manā Draugiem.lv profilā.
      Un - jā, miltus šeit neliek. Toties pievieno dažas karotes kartupeļu cietes.

      Dzēst
  2. Esmu ēdusi, ļoti garšīgs- biezpienīgs un sulīgs! Receptei nav vainas! :)

    AtbildētDzēst
  3. Jā, vaina bija biezpienā. Tāpēc neiesaku izlietot negaršīgu biezpienu. Tas tā, citiem lasītājiem! Nevajag taču uztvert personīgi. zinu, ka daudzas (dažreiz arī ES!!) sacepu ne tik garšīgu biezpienu kādā sacepumā. Vienkārši gribēju brīdināt par savu pieredzi, nevis apšaubīt recepti..:)

    AtbildētDzēst