svētdiena, 2012. gada 4. marts

Tīteņi ar Ķīnas kāpostiem*



Ķīnas kāposta galviņa
Maltā gaļa - 500 gr
Vārīti rīsi - 150-200 gr
Sīpols - 1 gb
Sāls,pipari

Mērcei -
  -saldais krējums - 200 ml
  -krējuma siers (''Filadelfija'' vai līdzīgs) - 1 kārbiņa
  -garšvielas - pēc vēlēšanās






Oriģinālā ši receptīte gatavota mikrenītē. Bet tikpat labi to var darīt parastajā cepeškrāsnī vai grāpītī uz plīts.
Mērcītei paredzētos produktiņus liek bļodā un kārtīgi samaisa.
Ķīnas kāpostu sadala pa lapām un uz minūti liek verdošā ūdenī vai mikrenītē uz 5 minūtēm.
















Sīpolus smalki sagriež un uz pannas apcep viegli brūnus. Malto gaļu sajauc ar ceptajiem sīpoliem,vārītiem rīsiem,sāli un pipariem. Kāpostu lapās tin no lapas platākā gala.
















Liek uz pannas sakarsētā eļļā,viegli apcep no abām pusēm.
















Izvēlas trauku atkarībā no tā,kur tītenīši tiks gatavoti. Mikrenītei - stikla vai keramikas,cepeškrāsnij - cepamformu,ja vārīs uz plīts - grāpīti. Saliek traukā apceptos tītenīšus,pārlej ar mērcīti un liek gatavoties.
















 Mikrenītē - uz 25-30 minūtēm,traukam pārklāj pārtikas plēvi. Cepeškrāsnī 180 grādos - 30-45 minūtes,grāpītī uz plīts vāra apmēram 25-30 minūtes,ik pa laikam viegli izcilājot,lai nepiedeg.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru