Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2012. gada 2. marts
Vista ar apelsīniem
Vistu šķiņķīši - 1.5 kg
Svaiga apelsīnu sula - 80 ml (1/3 glāzes)
Medus - 80 ml
Olīveļļa - 2 tējk.
Ķiploki (izspiesti caur spiedi) - 2 daiviņas
Malts koriandrs - 2 tējk.
Maltas ķimenes - 1 tējk.
Kurkums - 1 tējk.
Apelsīns,sagriezts šķēlītēs - 1 gb
Smalki sagriezti sīpolloki
Sāls,pipari
Vistas šķiņķīšus liek bļodā,pievieno apelsīnu sulu,olīveļļu,medu,ķiplokus,garšvielas,sāli un kārtīgi visu samaisa. Bļodai pārklāj pārtikas plēvi un uz stundu liek ledusskapī.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Šķiņķīšus kārto uz cepešpannas,uz katra uzliek apelsīna šķēlīti,pārlej pārpalikušo marinādi un cepeškrāsnī cep 45 minūtes zeltaini brūnus,ik pa laikam aplaistot ar šķidrumu no pannas.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar lociņiem.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru