sestdiena, 2011. gada 23. aprīlis

Silti kartupeļu salāti ar vītinātiem tomātiem



















Visvairāk laika aizņems tomātu vītināšana.
Tomātus pārgriež uz pusēm. Plāti ieziež ar eļļu,izkārto tomātu pusītes,pārkaisa ar sāli,pipariem un citām garšvielām pēc izvēles. cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Ieliek plāti ar tomātiem un krāsni izslēdz. Vislabāk to darīt iepriekšējā vakarā un tomātus atstāt cepeškrāsnī uz visu nakti.















300 gr ar mizu vārīti kartupeļi
150 gr vītināti ķirštomāti
1 ripiņās sagriezts un etiķūdenī izmērcēts sārkanais sīpols
Šķipsna kapersi
Dažas melnās olīvas
1 tējk. viegli apgrauzdētas sezama sēkliņas
2-3 ēd.kar. ķirbju eļļa (var aizvietot ar olīveļļu)
Augu eļļa kartupeļu apcepšanai
Sāls,pipari


Ar mizu vārītus kartupeļus nomizo,sagriež lielos gabalos un uz pannas apcep.















Traukā liek siltus kartupeļus,tomātus,sīpolus,olīvas,kaperus. Pārlej ar ķirbju eļļu,pārkaisa sāli,piparus un sezama sēkliņas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru