Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
otrdiena, 2012. gada 14. augusts
Sierakūka mikrenītē*
Sasmalcināti cepumi - 1/2 glāzes (apm.50 gr)
Izkausēts sviests - 2 ēd.kar.
Siers ''Mascarpone'' (vai cits krēmīgs siers)- 120 gr
Skābs krējums - 120 gr
Ola - 1 gb
Pūdercukurs - 60 gr
Apelsīna sula - 2 ēd.kar.
Sablenderētus cepumus sajauc ar sviestu un kārtīgi samaisa. Iegūto masu liek stikla vai keramikas formiņā,kārtīgi piespiežot,lai izveidotos kūkas pamatnīte.
Ar mikseri uz lēnajiem apgriezieniem saputo sieru ar krējumu. Ilgi putot nevajag,lai neizveidotos gaisa burbulīši. Pieber cukuru,pievieno olu un vēlreiz visu saputo viendabīgā masā. Pašās beigās pielej apelsīnu sulu un visu ar karoti uzmanīgi samaisa. Iegūto krēmu lej formiņā uz cepumu pamatnes un izlīdzina.
Formiņu liek mikrenītē 700 Wt uz 1-2 minūtēm. Tikko centriņš sāk burbuļot - ir gatavs!
Kā tas izskatās var redzēt pievienotajā attēlā.
Viducītis būs itkā negatavs,bet tā tam jābūt. Atdziestot viss sacietēs un būs tā,kā vajag.
Gatavo sierakūku formiņā atdzesē līdz istabas temperatūrai,tad uz 1,5-2 stundām liek ledusskapī.
Pēc vēlēšanās dekorē ar ogām,riekstiem,kakao vai šokolādi.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Izskatās vienreizēji! Tieši tas kas man vajadzīgs, kamēr nav cepeškrāsns!
AtbildētDzēstJā,to problēmu es ļooooti labi pazīstu - pati vairākus gadus bez cepeškrāsns nodzīvoju. Bet mikrenītē es iemanījos visu ko gatavot - gan olas cepu,gan kūkas un biezpiena sacepumus gatavoju. Arī vistas stilbiņi mikrenītē sanāk lieliski,tikai traukam jāpārklāj pārtikas plēvīte,lai virskārta nesakalst.
AtbildētDzēstLai izdodas!!!