otrdiena, 2012. gada 14. augusts

Sierakūka mikrenītē*


Sasmalcināti cepumi - 1/2 glāzes (apm.50 gr)

Izkausēts sviests - 2 ēd.kar.

Siers ''Mascarpone'' (vai cits krēmīgs siers)- 120 gr

Skābs krējums - 120 gr

Ola - 1 gb

Pūdercukurs - 60 gr

Apelsīna sula - 2 ēd.kar.







Sablenderētus cepumus sajauc ar sviestu un kārtīgi samaisa. Iegūto masu liek stikla vai keramikas formiņā,kārtīgi piespiežot,lai izveidotos kūkas pamatnīte.
Ar mikseri uz lēnajiem apgriezieniem saputo sieru ar krējumu. Ilgi putot nevajag,lai neizveidotos gaisa burbulīši. Pieber cukuru,pievieno olu un vēlreiz visu saputo viendabīgā masā. Pašās beigās pielej apelsīnu sulu un visu ar karoti uzmanīgi samaisa. Iegūto krēmu lej formiņā uz cepumu pamatnes un izlīdzina.
Formiņu liek mikrenītē 700 Wt uz 1-2 minūtēm. Tikko centriņš sāk burbuļot - ir gatavs!
Kā tas izskatās var redzēt pievienotajā attēlā.



















Viducītis būs itkā negatavs,bet tā tam jābūt. Atdziestot viss sacietēs un būs tā,kā vajag.
Gatavo sierakūku formiņā atdzesē līdz istabas temperatūrai,tad uz 1,5-2 stundām liek ledusskapī.
Pēc vēlēšanās dekorē ar ogām,riekstiem,kakao vai šokolādi.






2 komentāri:

  1. Izskatās vienreizēji! Tieši tas kas man vajadzīgs, kamēr nav cepeškrāsns!

    AtbildētDzēst
  2. Jā,to problēmu es ļooooti labi pazīstu - pati vairākus gadus bez cepeškrāsns nodzīvoju. Bet mikrenītē es iemanījos visu ko gatavot - gan olas cepu,gan kūkas un biezpiena sacepumus gatavoju. Arī vistas stilbiņi mikrenītē sanāk lieliski,tikai traukam jāpārklāj pārtikas plēvīte,lai virskārta nesakalst.
    Lai izdodas!!!

    AtbildētDzēst