piektdiena, 2013. gada 11. janvāris

Konfektes ''Rafaello''*


Iebiezinātais piens ar cukuru - 1 bundžiņa
Kokosskaidiņas (vai mandeļu plēksnītes) - 100 gr+50 gr apviļāšanai
Sviests - 2 ēd.kar.

















Iebiezināto pienu,sviestu un kokosskaidiņas (vai mandeļu plēksnītes) liek katliņā un nepārtraukti maisot uzvāra. Tad uz pavisam mazas uguns nepārtraukti maisot vāra apmēram 10-15 minūtes,kamēr masa sabiezē. Jāmaisa ļoti intensīvi,jo masai ir tendence piedegt. Noņem no plīts,atdzesē un uz stundu-divām liek ledusskapī. Tad no masas veido nelielas bumbiņas,kuras apvārta kokosskaidiņās. Ja vārīšanā arī izmantotas kokosskaidiņas,tad bumbiņas vidū ievieto veselu nedaudz apgrauzdētu mandeli. Viss!!! Konfektes gatavas. Var mieloties uzreiz,bet man vislabāk garšoja otrā dienā. Gatavās bumbiņas pārklāju ar pārtikas plēvīti un uz nakti ieliku ledusskapī. Nu fantastiki gardas!!!

4 komentāri:

  1. Mmmm, paldies par gardo recepti, noteikti būs jāizmēģina! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Droši!!! Končiņas tiešām sanāk ļoti ļoti garšīgas. Bet vienīgais,ko iesaku - gatavot iepriekšējā vakarā,jo tad visas garšas savelkas un iznākums ir fantastisks!

      Dzēst
  2. Vai konfektes nesanāk par saldu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nē,par saldu nav. Piens ir salds,bet mandeles vai kokosskaidiņas - neitrālas,un kopā sanāk tieši tas,kas vajadzīgs.

      Dzēst