Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2013. gada 11. janvāris
Konfektes ''Rafaello''*
Iebiezinātais piens ar cukuru - 1 bundžiņa
Kokosskaidiņas (vai mandeļu plēksnītes) - 100 gr+50 gr apviļāšanai
Sviests - 2 ēd.kar.
Iebiezināto pienu,sviestu un kokosskaidiņas (vai mandeļu plēksnītes) liek katliņā un nepārtraukti maisot uzvāra. Tad uz pavisam mazas uguns nepārtraukti maisot vāra apmēram 10-15 minūtes,kamēr masa sabiezē. Jāmaisa ļoti intensīvi,jo masai ir tendence piedegt. Noņem no plīts,atdzesē un uz stundu-divām liek ledusskapī. Tad no masas veido nelielas bumbiņas,kuras apvārta kokosskaidiņās. Ja vārīšanā arī izmantotas kokosskaidiņas,tad bumbiņas vidū ievieto veselu nedaudz apgrauzdētu mandeli. Viss!!! Konfektes gatavas. Var mieloties uzreiz,bet man vislabāk garšoja otrā dienā. Gatavās bumbiņas pārklāju ar pārtikas plēvīti un uz nakti ieliku ledusskapī. Nu fantastiki gardas!!!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Mmmm, paldies par gardo recepti, noteikti būs jāizmēģina! :)
AtbildētDzēstDroši!!! Končiņas tiešām sanāk ļoti ļoti garšīgas. Bet vienīgais,ko iesaku - gatavot iepriekšējā vakarā,jo tad visas garšas savelkas un iznākums ir fantastisks!
DzēstVai konfektes nesanāk par saldu?
AtbildētDzēstNē,par saldu nav. Piens ir salds,bet mandeles vai kokosskaidiņas - neitrālas,un kopā sanāk tieši tas,kas vajadzīgs.
Dzēst