ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Šokolādes muss


250 g šokolādes
100 g sviesta
4 olu dzeltenumi
40 g cukura
50 cl ūdens
6 olu baltumi
8 g želatīna plāksnīšu
30 ml saldā krējuma










 Aukstā ūdenī ielie želantīna plāksnes,lai izšķīst (vismaz 10 min) Izkausē šokolādi ūdens peldē,pievieno šokolādei sviestu un samaisa,līdz iegūst viendabīgu masu. Noņem no uguns,šokolādes-sviesta masai pievieno olu dzeltenumus,samaisa. Sakul saldo krējumu putukrējumā un uzglabā vēsumā. Sakul olu baltumu; kuļot olu baltumu, palēnām ber klāt smalko cukuru. Olu baltums, kam pievienots cukurs, ir „stiprāks” nekā vienkāršs olu baltums. No aukstā ūdens izņem želatīnu, nospied lieko ūdeni un uz ļoti mazas uguns katliņā ļauj tam izkust. Želatīnu pievieno olu baltumam ar cukuru. Līdzko olu baltums ir sagatavots, liec klāt šokolādes masu, visu laiku maisot. Pēc tam pievieno arī saldo krējumu. Musu liec formiņās vai trauciņos un uzglabā aukstumā 2–3 h līdz pasniegšanai. Pirms pasniegšanas dekorē, kā vēlies.

    Nav komentāru:

    Ierakstīt komentāru