svētdiena, 2011. gada 1. maijs

Pirātu šašliks






















Vistas fileja - 1 kg
Paprika - 2 gb
Nelieli tomātiņi - 300 gr
Nelieli šampinjoni - 300 gr
Nelieli sīpoliņi - 7 gb
Majonēze - 2 ēd.kar.
Piparu maisījums,jūras sāls - pēc garšas
Etiķis 9% - 1/3 glāzes


Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos,pievieno majonēzi,piparus un sāli.
Tomātiņus pārgriež uz pusēm.
Sīpolus nomizo,sagriež 0.5 cm biezās šķēlēs. Saliek bļodā,uzlej etiķi un patur 5 minūtes. Tad etiķi nolej,uzlej aukstu ūdeni un patur vēl 5-10 minūtes.

Uz iesmiem kārto gaļu,sīpolus,tomātus,papriku,šampinjonus - jebkādā secībā,un cep gatavus.
Ja nav piejams grills,var cept uz pannas augu eļļā. Tādā gadījumā izmanto koka irbulīšus. Sākumā cep zem vāka,pēc 7 minūtēm vāku noņem,iesmiņus apgriež un apm. 7 min. cep,kamēr gatavs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru