svētdiena, 2011. gada 19. jūnijs

Mājas siers *


10 litri labs lauku piens
5 olas
3 tējk. citronskābe
Sāls,ķimenes,zaļumi - pēc vēlēšanās













Atdzesētu pienu lej grāpī un karsē līdz 85 grādiem. Kamēr piens karsējas,olas sakuļ ar citronskābi. Kad piens sasniedzis vajadzīgo temperatūru,tālākās darbības jāveic ļoti ātri,lai piens neatdziest. Olu maisījumu lej pienā,kārtīgi samaisa un ņem nost no plīts. Izkāš caur marlīti,karstam pieber vēlamās piedevas - ķimenes,dillītes,''Vegetu'' vai vēl ko citu pēc vēlēšanās,sāli pēc garšas un kārtīgi samaisa. Liek kāstuvītī,pēc apm. 20 minūtēm uzmanīgi izņem un liek atpakaļ kāstuvītī ar ''dibenu uz augšu''. Šādi sieram veidosies jauka forma un nebūs vajadzība turēt zem sloga. Pārklāj ar mitru drāniņu un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām,lai atdziest. Ja vēlas atdzesēt ātrāk,liek uz 1 stundu saldētavā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru