sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Angļu pīrāgs ar siera pildījumu



















Kviešu milti - 2 glāzes
Cukurs - 2-4 ēd.kar.
Sviests vai margarīns - 2-4 ēd.kar.
Olas - 1-4 gb
Raugs - 10 gr
Sāls - 1/4 tējk.
Ūdens vai piens - 1/4 glāzes



Raugu izšķīdina siltā pienā vai ūdenī,pievieno pusi - 1 glāzi -miltus un samaisa viendabīgu masu. Trauku apsedz ar dvielīti un siltā vietā raudzē 3-3,5 stundas. Ieraugs uzrūgs ļīdz maksimumam un,kad sāks noplakt,mīklu var mīcīt tālāk. Ieraugam pievieno ar sāli un cukuru sakultas olas,miltus un mīca apm.5 minūtes. Uz beigām pievieno mīkstu sviestu. Traukam pārklāj dvielīti un vēlreiz uz stundu liek raudzēties.














 Uzrūgušo mīklu liek uz cepampapīra un izrullē apli - 40-50 cm diametrā un 1 cm biezumā.














Apļa centrā liek glāzi un ar asu nazi sagriež četrās daļās. Zem glāzes negriež!!!














Tad katru daļu sagriež vēl 5 daļās.















Izveidojās ''saulīte'' ar 20 stariem.

 












Uz katras otrās strēmelītes uzber sarīvētu sieru.

 












Katrai strēmelītei ar sieru pārklāj tukšo.















Uzmanīgi,lai neizbirtu pildījums,savirpina spirālītes.















 Pirmo spirālīti no gala satin ''gliemezītī'' un liek centrā.















Tāpat dara ar pārējām spirālītēm.














Pīrāgu ar visu cepamo papīru uzmanīgi pārliek uz cepešplāts,pārklāj ar dvielīti un atstāj 30 minūtes uzrūgt.















Tad pārziež ar olu,pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-40
 minūtes.















Pildījumam var izmantot ne tikai sieru,bet arī speķi ar sīpoliem,šķiņķi,zaļumus,kā arī saldos pildījumus - šokolādi,riekstus,dažādus augļus. Viss pēc paša vēlēšanās!!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru