otrdiena, 2011. gada 27. septembris

Pelmeņi ar gaļu

Mīkla
 -milti - 3 glāzes
 -ola - 1 gb
 -auksts ūdens - 1/2 glāzes
 -piens - 1/2 glāzes
 -sāls - 1/2 tējk.

Pildījums
 -maltā gaļa (liellopa + cūkas) - 500 gr
-sīpoli - 2 gb
-ola - 1 gb
-sāls,pipari,zaļumi,kaltētas garšvielas (koriandrs,baziliks,malta paprika,sakanie pipari)




Miltus izsijā uz galda kaudzītē. Vidū veido iedobumu,kurā iesit olu,ieber sāli un ielej piena-olu maisījumu. Samīca ne pārāk cietu mīklu,ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm noliek,lai nobriest.
Pa to laiku sagatavo pildījumu. Sīpolus sablenderē,zaļumus smalki sagriež. Malto gaļu ar sīpoliem,zaļumiem un garšvielām kārtīgi samīca viendabīgā masā.
Tālāk veido pelmeņus. No mīklas izveido ''desiņu'' un sagriež nelielos gabaliņos.



Gabaliņus ar mīklas rulli izrullē plānus.
















Vidū liek pildījumu.
















Maliņas cieši salipina kopā un veido pelmenīšus.














 













Kārto uz šķīvja,kas apkaisīts ar miltiem,vienā kārtā.
Grāpītī uzvāra ūdeni,pieber šķipsniņu sāls un pa vienam laiž iekšā pelmenīšus. Pagaida,kamēr uzpeld,un vāra gatavus.
Pelmeņus var gatavot arī vairumā. Tādā gadījumā šķīvi ar sagatavotajiem pelmeņiem liek saldētavā,sasaldē,tad saber celofāna maisiņos un glabā saldētavā.

1 komentārs:

  1. sen jau gribējās pašai sagatavot pelmeņus ,ceru ka izdosies

    AtbildētDzēst