svētdiena, 2012. gada 6. maijs

Marināde šašlikam no bebra gaļas



















 Domāju,ka šīs receptītes noderēs ne tikai bebra gaļai,bet arī citiem sīkiem un ne tik sīkiem medījumiem!




1.variants
Etiķis 9% - 750 ml
Sāls - 2 ēd.kar.
Selerijas saknes,pētersīļa saknes,burkāni - no katra pa 2 gb
Sīpols
Melnie pipari (graudiņi) - 1 ēd.kar.
Sasmalcinātas lauru lapas - 1 ēd.kar.
Muskatrieksts,krustnagliņas,kardamons,ķiploks - pēc garšas.
Selerijas,pētersīļus un burkānus smalki sagriež,liek grāpītī,pielej etiķi,pivieno sāli,garšvielas,uzvāra un atdzesē. Bebra gaļu sadala gabaliņos,sajauc ar marinādi un tur vēsā vietā 3-4 stundas.
Variants - iepriekš minētajiem produktiem pirms vārīšanas pievieno 3 glāzes ūdens,bet sāli tad vajag 1/2 glāzes

2.variants
Bebra gaļa - 2-3 kg
Sīpoli - 7 gb
Ūdens - 1 glāze
Ābolu etiķis - 2 ēd.kar.
Sojas mērce - 50 ml
Malts ingvers - 1 ēd.kar.
Ķimenes - 2 tējk.
Citrona sula  - pēc garšas.
Sīpolus sarīvē vai sablenderē. Nomazgātu un dvielī nosusinātu bebra gaļu aplej ar ūdeni,pievieno sīpolus,kārtīgi samaisa. Pievieno ābolu etiķi,sojas mērci,citrona sulu,pārējās garšvielas un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Traukam uzliek vāku vai pārklāj ar pārtikas plēvi un marinē vēsā vietā 4-5 stundas. Var atstāt uz nakti ledusskapī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru