Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis
Krāsnī cepti sarkanie sīpoli ar sieru
150 gr bieza jogurta
150 g salda krējuma
1 citrona miza, sarīvēta
8 timiāna zariņi, lapiņas atdalītas no kātiņa
5 sarkanie sīpoli, sagriezti četrās daļās
20 g Parmas siera, smalki sarīvēts
1 ēd.k. olīveļļas
sāls
pipari
Sarkano sīpolu saldenums, jogurta skābums un citronu miziņas pikantums – tas viss kopā ar sātīgo Parmas sieru. Vieglai maltītei kopā ar salātiem vai otrajā kopā ar zivi. Un, protams, nekas neaizstās glāzi tumīga Chardonnay baltvīna.
Uzkarsē krāsni 190 grādus karstu.
Ar putojamo slotiņu sajauc saldu krējumu, notecināto jogurtu, timiānu, sāli, piparus un citrona miziņu.
Stikla cepamtraukā ielej eļļu, izsmērē. Kārto sīpolu ceturtdaļas citu citai blakus. Pārlej ar saldā krējuma un jogurta maisījumu.
Liec krāsnī cepties vidējā nodalījumā 35 minūtes. Ja sīpoli par ātru kļūst brūni, apklāj ar foliju.
Piecas minūtes pirms beigām pārber ar Parmas sieru un pacep piecas minūtes, līdz skaisti apzeltējis.
Pasniedz kā uzkodu vai kopā ar kādu balto zivi.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru