ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Krāsnī cepti sarkanie sīpoli ar sieru

















 150 gr bieza jogurta
150 g salda krējuma
1 citrona miza, sarīvēta
8 timiāna zariņi, lapiņas atdalītas no kātiņa
5 sarkanie sīpoli, sagriezti četrās daļās
20 g Parmas siera, smalki sarīvēts
1 ēd.k. olīveļļas
sāls
pipari



Sarkano sīpolu saldenums, jogurta skābums un citronu miziņas pikantums – tas viss kopā ar sātīgo Parmas sieru. Vieglai maltītei kopā ar salātiem vai otrajā kopā ar zivi. Un, protams, nekas neaizstās glāzi tumīga Chardonnay baltvīna.

Uzkarsē krāsni 190 grādus karstu.
Ar putojamo slotiņu sajauc saldu krējumu, notecināto jogurtu, timiānu, sāli, piparus un citrona miziņu.
Stikla cepamtraukā ielej eļļu, izsmērē. Kārto sīpolu ceturtdaļas citu citai blakus. Pārlej ar saldā krējuma un jogurta maisījumu.
Liec krāsnī cepties vidējā nodalījumā 35 minūtes. Ja sīpoli par ātru kļūst brūni, apklāj ar foliju.
Piecas minūtes pirms beigām pārber ar Parmas sieru un pacep piecas minūtes, līdz skaisti apzeltējis.
Pasniedz kā uzkodu vai kopā ar kādu balto zivi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru