Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
otrdiena, 2013. gada 7. maijs
Mājās cepta baltmaize un ''karašiņa''
Piens - 1 glāze (300 gr)
Kviešu milti - 2 glāzes (glāzes izmērs - 300 ml) +3 ēd. kar. ieraugam
Cukurs - 1 ēd.kar.
Sāls - 1/3 tējk.
Sausais raugs - 1 mazā paciņa
Augu eļļa - 1/4 glāzes
Pienu nedaudz uzsilda. Raugu sajauc ar cukuru, sāli un 3 ēd.kar. miltu, pa nelielām porcijām, nepārtraukti maisot, pielej pienu. Noliek siltā vietā, lai uzrūgst. Tas ilgs aptuveni 20 minūtes - kad parādās burbuļi un masa palielinājusies vismaz 2-3 reizes - ir gatavs. Ieraugam pieber pārējos miltus, pielej augu eļļu, ar karoti visu kārtīgi samaisa un lej formiņā. Mīkla sanāks diezgan mīksta, bet tā tam jābūt - tad maizīte sanāks mīkstāka. Formiņu noliek siltā vietā un ļauj kārtīgi uzrūgt. Pa to laiku uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Formiņu ar uzrūgušo mīklu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20-30 minūtes - tas atkarīgs no cepeškrāsns. Gatavo kukulīti uzmanīgi izņem no formas un sasedz ar dvieli, lai ''atpūšas''. Ja vēlas, pirms likšanas krāsniņā pa virsu var pārbērt sezama sēkliņas vai ķimenes.
Un šeit - ''karašiņa''. Receptīte tāda pati, kā baltmaizei, tikai vienu glāzi kviešu miltu aizvietoju ar glāzi rudzu miltiem. Mīklā var iejaukt ķimenes.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru