trešdiena, 2011. gada 19. oktobris

Šokolādes minikūciņas


Mīklai:
  -olas - 5 gb
  -cukurs - 150 gr
  -milti - 75 gr
  -kartupeļu ciete - 50 gr
  -paciņa cepamā pulvera
  -vaniļa
   -kakao - 2 tējk.
  -šķipsniņa sāls

Krēmam:
  -sviests - 100 gr
  -iebiezinātais piens - 1 bundžiņa
  -vaniļas pudiņš - 1 paciņa
  -kakao (var arī nelikt)



Rotājumam:
  -kokosskaidiņas
  -šokolāde



Olu baltumus un dzeltenumus katru atsevišķi saputo stingrās putās,tad savieno kopā. Turpinot putošanu pamazām pieber cukuru un turpina putot apm. 10 minūtes,kamēr iegūst stingru masu. Tad pievieno vaniļu,cepamo pulveri,izsijātus miltus un samaisa viendabīgu masu. Cepampannā ieklāj cepamo papīru,ietauko. Liek mīklu,izlīdzina un cep cepeškrāsnī 180 grādos gatavu. Atdzesē.
Gatavo krēmu. Pēc instrukcijas pagatavo vaniļas pudiņu. Sviestu puto kopā ar iebiezināto pienu un pudiņu,kamēr iegūst vēlamās konsistences krēmu.
No mīklas ar glāzi vai citu kādu formiņu izspiež vēlamā izmēra biskvīta riņķīšus. Savieno kopā pa diviem riņķīšiem,pa vidu liekot krēmu. Krēmu apsmērē apkārt kūciņai un apvārta kokosskaidiņās. Virsū uzlej izkausētu,ne pārāk karstu šokolādi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru