otrdiena, 2012. gada 21. februāris

Cepts vārītais krēms



Milti - 40 gr
Piens - 500 ml
Rīvēta miziņa no 1/2 citrona
Kartupeļu ciete - 40 gr
Olu dzeltenumi - 3 gb
Vaniļa
Cukurs - 100 gr

Cepšanai - rīvmaize,2 sakultas olas,augu eļļa








 Ķēpa diezgan liela,bet rezultāts ir to vērts!!! Vispirms tiek pagatavots diezgan biezs vārītais krēms,kuru atdzesē,sagriež,apvārta sausiņos un cep uz pannas.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pievieno vaniļu,miltus,kartupeļu cieti,citrona miziņu un maisa,lēnām pa porcijām pievienojot pienu. Jāuzmanās,lai neveidojas kunkuļi. Masu liek uz plīts un,nepārtraukti maisot,uz mazas uguns karsē,kamēr masa sabiezē. Krēmam jāsanāk diezgan biezam.
Formu izklāj ar pārtikas plēvi un ielej gatavo krēmu 2 cm biezā kārtā. Virsu nolīdzina un noliek atdzist vēsā vietā,tikai ne ledusskapī. Dzesē apmēram 2 stundas. Tad ar visu plēvi izņem,liek uz galda un ar ļoti asu nazi sagriež kubiņos vai stienīšos. Apmērcē rīvmaizē,tad olās un vēlreiz rīvmaizē. Liek sakarsētā eļļā (ideālā variantā - zemesriekstu sviestā) un cep zeltaini brūnus. Gatavus uzliek uz papīra salvetes,lai notek liekie tauki. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

2 komentāri:

  1. Cepts varitais krems ari bus jamegina, tas kas izdomaja hi 5

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Garšo lieliski,bet nu iznāk mazliet paķēpāties... Kad izmēģināsiet - pastāstiet,kā sanāca!

      Dzēst