Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
pirmdiena, 2012. gada 10. decembris
Kārtainās mīklas un maltās gaļas groziņš ar rīsiem un sēnēm
Maltā gaļa - 600 gr
Olas - 2 gb
Rīvmaize - 2-3 ēd.kar.
Skābais krējums - 1 ēd.kar.
Sāls,pipari
Pētersīļi
Sīpoli - 1-2 gb
Sēnes - 400 gr
Rīsi - 100-150 gr
Kārtainā mīkla
Maltajai gaļai pievieno 1 olu,rīvmaizi,krējumu,sasmalcinātus sīpolus un pētersīļus,sāli,piparus (var arī citas garšvielas pēc vēlēšanās) un kārtīgi samīca viendabīgu masu.
Cepešplāti izklāj ar cepamo papīru,ieziež ar eļļu. Virsū liek maltās gaļas bumbu,vidū iespiež padziļinājumu.
Kārtaino mīklu sagriež apmēram 1 cm platās sloksnēs un veido ap gaļu pinumu,apziež ar sakultu olu. No tādām pat sloksnēm sapin groza rokturi.
Cep 200 grādos apmēram 40 minūtes. Rokturīti izņem ātrāk.
Pa to laiku sviestā apcep veselas sēnes. Rīsus novāra sālsūdenī gatavus.
Gatavajā groziņā ieber rīsus,pa virsu kārto sēnes,iesprauž rokturīti.
Liek uz šķīvja salātu lapās,pasniedz karstu.
.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
skaisti,interesanti....būs jāpamēģina!!!
AtbildētDzēstĻoti skaisti, būs Ziemassvētkos jāpagatavo. Liels paldies par ideju!
AtbildētDzēst