pirmdiena, 2012. gada 10. decembris

Kārtainās mīklas un maltās gaļas groziņš ar rīsiem un sēnēm


Maltā gaļa - 600 gr
Olas - 2 gb
Rīvmaize - 2-3 ēd.kar.
Skābais krējums - 1 ēd.kar.
Sāls,pipari
Pētersīļi
Sīpoli - 1-2 gb
Sēnes - 400 gr
Rīsi - 100-150 gr
Kārtainā mīkla






Maltajai gaļai pievieno 1 olu,rīvmaizi,krējumu,sasmalcinātus sīpolus un pētersīļus,sāli,piparus (var arī citas garšvielas pēc vēlēšanās) un kārtīgi samīca viendabīgu masu.















Cepešplāti izklāj ar cepamo papīru,ieziež ar eļļu. Virsū liek maltās gaļas bumbu,vidū iespiež padziļinājumu.















Kārtaino mīklu sagriež apmēram 1 cm platās sloksnēs un veido ap gaļu pinumu,apziež ar sakultu olu. No tādām pat sloksnēm sapin groza rokturi.
Cep 200 grādos apmēram 40 minūtes. Rokturīti izņem ātrāk.















Pa to laiku sviestā apcep veselas sēnes. Rīsus novāra sālsūdenī gatavus.
Gatavajā groziņā ieber rīsus,pa virsu kārto sēnes,iesprauž rokturīti.















Liek uz šķīvja salātu lapās,pasniedz karstu.



.

2 komentāri:

  1. skaisti,interesanti....būs jāpamēģina!!!

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti skaisti, būs Ziemassvētkos jāpagatavo. Liels paldies par ideju!

    AtbildētDzēst