otrdiena, 2014. gada 11. marts

Galuški*


Milti - 400 gr
Sviests - 100 gr
Olas - 2 gb
Ūdens - 100 ml
Sāls pēc garšas











Miltiem pievieno sakultas olas, mīkstu sviestu, ūdeni, sāli un samīca ne pārāk cietu mīklu. Apklāj ar dvielīti un atstāj 20 minūtes, lai ''atpūšas''.
No mīklas izrullē desiņas apmēram 2 cm diametrā. Ar nazi sagriež nelielos gabaliņos. Tālāk tāpat kā ar pelmeņiem - liek verdošā sālsūdenī, pēc uzpeldēšanas vāra apm. 5 min.
Pasniegt var dažādi.
1 - ar skābu krējumu.
2 - ar kausētu sviestu.
3 - ar saceptiem sīpoliem
4 - ar smalki sagrieztu, saceptu speķīti.
Un vēl šīs klimpiņas lieliski garšo ar vistas buljonu kā zupa. Vai arī kā piedeva gaļas ēdieniem tradicionālo kartupeļu vietā. Nu vispār - pielietojums diezgan plašs. Arī ar klimpiņu izmēriem var eksperimentēt.
Un kā variants - mīklu izrullē, sagriež kvadrātiņos vai izspiež aplīšus un vienkārši izvāra sālsūdenī. Pasniedz kā jau iepriekš aprakstīju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru