svētdiena, 2014. gada 27. aprīlis

Vistiņa kefīra marinādē

Vistu šķinķīši
Kefīrs - 1 glāze
Ķiploki - 2 daiviņas
Garšvielas
Sāls, pipari
Augu eļļa - 1 ēd.kar.
Kartupeļi
Tomāti






 


Uzreiz teikšu, kā ir - kefīru iesaku izvēlēties labu, biezu, ne pārāk skābu. Vispār ideāli šeit noderētu rjaženka - arī vislabākā. Jo tas viss ietekmēs vistiņas garšu.
Un tātad - kefīrā iemaisa saspiestu ķiploku, garšvielas, sāli, piparus. Liek iekšā vistu, pārklāj pārtikas plēvi vai uzliek šķīvīti un noliek vēsumā uz 20 minūtēm iemarinēties.
Kartupeļus nomizo, sagriež apm. 0.5 cm biezās šķēlēs vai daiviņās, kārto ar eļļu ieziestā cepamformā, pārkaisa sāli, pipariņus. Pārliek ar tomātu daiviņām. Tam visam virsū liek iemarinētos vistas šķiņķīšus. Pāri palikušo marinādi vienmērīgi pārlej visam formas saturam.
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos un cep apm. 45 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns). Ja vēlas, 5 minūtes pirms cepšanas beigām var pārkaisīt rīvētu sieru.
Lai izdodas un labi garšo!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru