trešdiena, 2015. gada 8. aprīlis

Ķiploku zupa podiņā


Gabaliņš žāvētas desas
Baltmaize - 2 šķēles
Augu eļļa - 2 ēd.kar.
Ķiploks - 1 daiviņa
Saldās paprikas pulveris - 1/2 tējk.
Vistas buljons - 300 ml
Ola - 1 gb
Sāls
Zaļumi
Smaržīgie pipari




Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem.
Desu un maizi sagriež vienāda izmēra kubiņos.
Katliņā vai pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep sagrieztu ķiploku.














Pievieno maizes kubiņus un apcep.














Pievieno desu, paprikas pulveri, visu samaisa un apcep.














Ielej buljonu, uzvāra un noņem no plīts.














Zupu lej karstumizturīgos podiņos, virsū uzmanīgi iesit olu un liek sakarsētajā cepeškrāsnī uz aptuveni 10 minūtēm. Olas baltumam jāsarecē, bet dzeltenumam jāpaliek mīkstam.














Pēc vēlēšanās pārkaisa ar zaļumiem un svaigi maltiem smaržīgajiem pipariem.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru