piektdiena, 2015. gada 3. aprīlis

Pasha ar iebiezināto pienu


Biezpiens - 1 kg
Iebiezinātais piens - 1 bundžiņa
Sviests - 200 gr 
Skābs krējums - 200 ml
Cukurs - 1/2 glāzes
Žāvēti augļi (rozīnes, aprikozes, plūmes)
Rieksti
Vaniļa







Žāvētos augļus aplej ar karstu ūdeni un ļauj uzbriezt.
Biezpienu (labāk izvēlēties sausāku) izberž caur sietu. Pievieno sviestu, cukuru un samaisa viendabīgā masā. Pielej iebiezināto pienu, skābo krējumu un vēlreiz samaisa. Iebiezināto pienu var aizstāt ar iebiezināto krējumu. Ja pashai vēlas karameļu garšu - pievieno vārīto vai karamelizēto iebiezināto pienu.
Biezpiena masā iemaisa izmērcētos augļus, riekstus, un vaniļu.
Pashas formu izklāj ar trīskārtīgu marli. Ja formas nav, var izmantot kāstuvīti vai visparastāko puķu podiņu. Liek iekšā biezpiena masu, nolīdzina. Pārklāj ar marles malām, uzliek slogu. Formu liek bļodā uz apgāzta šķīvīša un visu ievieto ledusskapī vismaz uz 24 stundām. Pashu var gatavot arī 2-3 dienas pirms Lieldienām.
Pirms pasniegšanas uzmanīgi izgāž uz šķīvja, dekorē ar riekstiem un augļiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru