Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
ceturtdiena, 2011. gada 5. maijs
Kekss ''Karaliskais bumbieris''
4 bumbieri
160 gr cukurs
2 olas
100 gr skābs krējums
80 gr mandeļu vai kviešu milti
Vaniļa
1 ēd.kar.sviests
1 ēd.kar. aprikozu džems vai medus
2 ēd.kar. citronu sula
Šķipsniņa kanēļa
1/2 paciņas cepamā pulvera
Mandeles dekorēšanai
Kastrolītī savāra 3/4 litra ūdens,100 gr cukura un šķipsniņu kanēļa.
Bumbierus nomizo un apslaka ar citrona sulu. Tad liek kastrolītī karstā sīrupā un uz lēnas uguns vāra 20-25 minūtes.
Bļodā saputo olas un 60 gr cukura. Pievieno skābo krējumu,miltus,vaniļu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.
Keramikas formiņas ieziež ar sviestu. Līdz pusei piepilda ar mīklu un centrā iesēdina vārīto bumbieri. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un riekstiem.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.
Kad kekss gatavs,bumbierus ''nolako'' ar aprikozu džemu vai medu.
Pirms pasniegšanas bumbieriem var uzliet izkausētu šokolādi.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru