Mīklai
150 gr sviests
1.5 glāzes milti
2 ēd.kar. (50 gr) cukurs
2 olu dzeltenumi
1.5 ēd.kar. (15 gr) kakao
Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Istabas temperatūras sviestu puto kopā ar dzeltenumiem un cukuru. Pieber miltus un kakao,samaisa. Mīklai jāsanāk drupenai,birstošai.
Pildījums.
400 gr biezpiena
1/4-1/3 glāzes cukura
1-2 ēd.kar. kartupeļu cietes
2 olu baltumi
vaniļa,vai 1 tējk. citrona miziņas,vai 1 tējk. ''Tiramisū'' esences
Pēc vēlēšanās - 1-3 ēd.kar. citrona sulas vai ābolu etiķa
Olu baltumus saputo stingrās putās. Lai iegūtu papildus skābumiņu un olu baltumi sanāktu stingrāki putojot var pievienot citrona sulu vai ābolu etiķi. Biezpienu sadrupina. Pievieno kartupeļu cieti un aromatizētājus - vaniļu vai ko citu pēc vēlēšanās. Ja biezpiens ir ļoti mitrs,kartupeļu cieti vajadzēs vairāk. Iecilā saputotos olu baltumus.
Dziļā formā ieklāj cepamo papīru. Ieber 1/2 mīklas drupatu un izlīdzina.
Uz drupatām uzmanīgi liek pildījumu,nolīdzina.
Pildījumam pārber atlikušās mīklas drupatas un izlīdzina. viegli visu nopresē.
Cep cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā 35-40 minūtes. Atdzesē,tad izņem no formas un dala porciju gabalos.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru