Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2012. gada 21. jūlijs
Kabači Bešamela mērcē*
Kabači
Maltā gaļa - 500-600 gr
Rīvēts siers - 150 gr
Sāls,pipari
Bešmela mērcei -
-sviests - 3 ēd.kar.
-milti - 2 ēd.kar.
-piens - 500 ml
-šķipsniņa muskatrieksta
-sāls
Gatavo Bešamela mērci. Pannā izkausē sviestu,pievieno miltus un apcep zeltainus. Tievā strūkliņā,visu laiku maisot,pielej pienu. Karsē,kamēr mērce sabiezē. Tad pēc garšas pievieno sāli un rīvētu muskatriekstu.
Kabacīšus nomazgā,nosusina,sagriež apm. 0,5cm biezās šķēlītēs. Cepamtrauku ieziež ar eļļu. Liek kārtu kabačus,tad malto gaļu,virs maltās gaļas - kabaču kārtu. Maltās gaļas vietā var izmantot desu,cīsiņus,sagrieztu šķiņķi vai kūpinātu cauraudzīti. Var gaļas produktus aizvietot ar tomātu šķēlītēm. Pārlej Bešamela mērci,liek sakarsētā cepeskrāsnī un cep apm. 30-35 minūtes. Tad pārkaisa rīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru