sestdiena, 2012. gada 21. jūlijs

Kabači Bešamela mērcē*


Kabači
Maltā gaļa - 500-600 gr
Rīvēts siers - 150 gr
Sāls,pipari

Bešmela mērcei -
    -sviests - 3 ēd.kar.
    -milti - 2 ēd.kar.
    -piens - 500 ml
    -šķipsniņa muskatrieksta
    -sāls







Gatavo Bešamela mērci. Pannā izkausē sviestu,pievieno miltus un apcep zeltainus. Tievā strūkliņā,visu laiku maisot,pielej pienu. Karsē,kamēr mērce sabiezē. Tad pēc garšas pievieno sāli un rīvētu muskatriekstu.
Kabacīšus nomazgā,nosusina,sagriež apm. 0,5cm biezās šķēlītēs. Cepamtrauku ieziež ar eļļu. Liek kārtu kabačus,tad malto gaļu,virs maltās gaļas - kabaču kārtu. Maltās gaļas vietā var izmantot desu,cīsiņus,sagrieztu šķiņķi vai kūpinātu cauraudzīti. Var gaļas produktus aizvietot ar tomātu šķēlītēm. Pārlej Bešamela mērci,liek sakarsētā cepeskrāsnī un cep apm. 30-35 minūtes. Tad pārkaisa rīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru