sestdiena, 2012. gada 17. marts

Kotletes vafeļu ''kažociņos''*


Maltā gaļa - 500 gr
Sīpoli - 2 gb
Olas - 2 gb
Sāls,pipari
Vafeļu plāksnes - 2 gb












Sīpolus sasmalcina un uz pannas apcep. Malto gaļu samaisa ar saceptajiem sīpoliem,sāli,pipariem. Masu liek uz vafeļu plāksnes,izlīdzina vienmērīgā kārtā.
















 Virsū liek otru plāksni,viegli piespiež un atstāj15-20 minūtes,tad sagriež kvadrātiņos. Olas sakuļ ar sāli,ja vēlas - var pievienot zaļumus vai rīvētu sieru. Kotletītes apmērcē sakultajā olā un uz pannas no abām pusēm cep brūnas.
















Pasniedz karstas ar kartupelīšiem un salātiņiem. Var izmantot arī kā uzkodas aukstajā galdā. Vienīgi tādā gadījumā pirms cepšanas kvadrātiņus pārgriež uz pusēm un veido stienīšus.























Un te vēl tāda maza ''variācija par tēmu''.
 Uz vafeļu plāksnes kārtām liek -
- malto gaļu
-vārītus rīsus
-uz pannas saceptus burkānus un sīpolus
-vafeļu plāksni
Pārlej ar olas-krējuma (vai majonēzes) maisījumu. Liek mikrenītē uz pilnu jaudu uz 15 minūtēm vai parastajā cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru