Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2012. gada 24. marts
Ruletīte ''Siļķe kažokā''
Vārītas bietes - 2 gb
Liels vārīts burkāns
Vārītu kartupeļi - 2 gb
Krējuma siers (''Filadelfija'') - 100 gr
Majonēze - 150 gr
Mazsālīta siļķe - 1 gb
15-20 gr želantīna (atkarīgs no žalantīna kvalitātes)
Želantīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriezt,tad ūdens peldē izkausē un sajauc ar majonēzi.
Bietes un burkānus sarīvē uz zmalkas rīves,kartupeļus - uz rupjas. Siļķi iztīra un sagriež gabaliņos.
Uz galda vairākās kārtās izklāj pārtikas plēvi. Biezā kārtā pārkaisa zaļumus. Bietes samaisa ar 2-3 ēd.kar. majonēzes-želantīna maisījumu un izklāj uz zaļumiem.
Sieru ūdens peldē nedaudz pasilda,samaisa ar majonēzes-želantīna maisījumu un klāj uz bietēm. Katru nākošo kārtu klāj mazāku par iepriekšējo.
Kartupeļus samaisa ar majonēzes-želantīna maisījumu un klāj uz siera.
Tāpat dara ar burkāniem.
Siļķīti izliek pa vidu.
Uzmanīgi satin ruletīti,uzmanoties,lai plēve nepaliek starp kārtām.
Liek ledusskapī sacietēt. Atdzisušu griež šķēlēs un kārto uz šķīvja.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
loti interesanti un skaista pasniegsana
AtbildētDzēst