sestdiena, 2012. gada 24. marts

Ruletīte ''Siļķe kažokā''


Vārītas bietes - 2 gb
Liels vārīts burkāns
Vārītu kartupeļi - 2 gb
Krējuma siers (''Filadelfija'') - 100 gr
Majonēze - 150 gr
Mazsālīta siļķe - 1 gb
15-20 gr želantīna (atkarīgs no žalantīna kvalitātes)









Želantīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriezt,tad ūdens peldē izkausē un sajauc ar majonēzi.
Bietes un burkānus sarīvē uz zmalkas rīves,kartupeļus - uz rupjas. Siļķi iztīra un sagriež gabaliņos.
Uz galda vairākās kārtās izklāj pārtikas plēvi. Biezā kārtā pārkaisa zaļumus. Bietes samaisa ar 2-3 ēd.kar. majonēzes-želantīna maisījumu un izklāj uz zaļumiem.















Sieru ūdens peldē nedaudz pasilda,samaisa ar majonēzes-želantīna maisījumu un klāj uz bietēm. Katru nākošo kārtu klāj mazāku par iepriekšējo.















 Kartupeļus samaisa ar majonēzes-želantīna maisījumu un klāj uz siera.















Tāpat dara ar burkāniem.















Siļķīti izliek pa vidu.















 Uzmanīgi satin ruletīti,uzmanoties,lai plēve nepaliek starp kārtām.















 Liek ledusskapī sacietēt. Atdzisušu griež šķēlēs un kārto uz šķīvja.


1 komentārs: