Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2012. gada 24. marts
Pildītas krāsainas olas
Vārītas olas nomizo,pārgriež gareniski uz pusēm,izņem dzeltenumus. Baltumus krāso.
- Lillā krāsai - vārītu bieti sarīvē,pielej ūdeni,samaisa. Maisījumā liek olu baltumus. Baltumus bietēs tur tik ilgi,kamēr iegūts vēlamais tonis.
- Dzeltenai - stiprs tējas vai sīpolu mizas uzlējums.
- Sarkana - ''Karkade'' tējas uzlējums.
- Zilu krāsu iegūst no lillā kāpostiem. Kāpostus uz smalkās rīves sarīvē un iegūtajā putriņā liek olu baltumus.
- Zaļa krāsa - sablenderēta spinātu putriņa
Nokrāsotos olu baltumus pilda ar sagatavotu pildījumu.
- Olu dzeltenumi,silķe,nedaudz majonēze - visu samaļ blenderī.
- Olu dzeltenumiem piejauc smalki sarīvētu sieru,nedaudz majonēzes.
- Olu dzeltenumus šprotītes,nedaudz majonēzes - visu samaļ blenderī.
- Olu dzeltenumus,apceptus šampinjonus,nedaudz majonēzes - visu samaļ blenderī.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru