Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs
Zemeņu-biezpiena deserts
300 gr biezpiens
250 gr svaigas zemenes
1 ēd.kar. citrona sula
3 ēd.kar. zemeņu sīrups
3 ēd.kar. pūdercukurs
200 gr saldais krējums (35%)
Vaniļas cukurs
8 biskvīta cepumi
Sula un miziņa no viena apelsīna
Zemenes blenderī samaļ kopā ar citrona sulu un 2 ēd.kar. zemeņu sīrupa. Biezpienu samaisa kopā ar vaniļu un 2 ēd.kar. pūdercukura. Krējumu saputo un sajauc kopā ar biezpienu. Pusi cepumu liek deserta vāzītēs,otru pusi salauž smalkos gabaliņos. Atlikušo zemeņu sīrupu samaisa ar rīvētu apelsīna miziņu un pusi apelsīna sulas un pārlej cepumiem vāzītēs. Virsū liek pusi biezpiena krēma un pusi zemeņu biezeņa. Pārber ar cepumu drumslām,pārlej atlikušo apelsīna sulu. Tad liek otru pusi biezpiena krēmu un zemeņu biezeni. Dekorē ar zemeņu pusītēm,riekstiem un piparmētras zariņu.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru