svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs

Zemeņu-biezpiena deserts



300 gr biezpiens
250 gr svaigas zemenes
1 ēd.kar. citrona sula
3 ēd.kar. zemeņu sīrups
3 ēd.kar. pūdercukurs
200 gr saldais krējums (35%)
Vaniļas cukurs
8 biskvīta cepumi
Sula un miziņa no viena apelsīna









Zemenes blenderī samaļ kopā ar citrona sulu un 2 ēd.kar. zemeņu sīrupa. Biezpienu samaisa kopā ar vaniļu un 2 ēd.kar. pūdercukura. Krējumu saputo un sajauc kopā ar biezpienu. Pusi cepumu liek deserta vāzītēs,otru pusi salauž smalkos gabaliņos. Atlikušo zemeņu sīrupu samaisa ar rīvētu apelsīna miziņu un pusi apelsīna sulas un pārlej cepumiem vāzītēs. Virsū liek pusi biezpiena krēma un pusi zemeņu biezeņa. Pārber ar cepumu drumslām,pārlej atlikušo apelsīna sulu. Tad liek otru pusi biezpiena krēmu un zemeņu biezeni. Dekorē ar zemeņu pusītēm,riekstiem un piparmētras zariņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru