Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
otrdiena, 2015. gada 4. augusts
Drupaču kūka
120 gr sviests
2/3 glāzes cukura
2 glāzes miltu
šķipsniņu sāls
1 tējk. cepamais pulveris
vaniļas cukurs
2 paciņas biezpiena
3 olas
1/2 glāzes cukura
vaniļas cukurs
Ideja - pavisam vienkārša. Bet kūka sanāk vienreizēji garšīga!!!
Tātad - sviestu, glāzes cukuru, miltus, šķipsniņu sāls, cepamo pulveri un vaniļas cukuru sastrādā drupačiņās. Es šim pasākumam izmantoju mikseri.
2/3 no drupačiņu daudzuma ieber cepamformā, kura izklāta ar cepampapīru.
Pildījumam biezpienu mikserī sakuļ ar olām, cukuru un vaniļas cukuru.
Var piejaukt klāt izmērcētas rozīnes, rīvētus ābolus, svaigas ogas, drupinātus riekstus.... Nu, ko tikai sirds kāro.
Pildījumu uzmanīgi pārlej drupačiņu kārtai. Pārkaisa ar atlikušajām drupačām.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes - atkarīgs no cepeškrāsns.
Atdzesē, izņem no cepamformas un sagriež gabaliņos.
Šokolādīgais variants.
Aptuveni 1/2 glāzes miltu aizvieto ar kakao. Viss pārējais - kā iepriekš aprakstīts.
Var rīkoties arī šādi.
Izcep abus kūkas variantus, sagriež vienāda izmēra kvadrātiņos un kārto uz paplātes. Izskatās ļoti jautri!!!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru