otrdiena, 2015. gada 4. augusts

Drupaču kūka


120 gr sviests
2/3 glāzes cukura
2 glāzes miltu
šķipsniņu sāls
1 tējk. cepamais pulveris
vaniļas cukurs

2 paciņas biezpiena
3 olas
1/2 glāzes cukura
vaniļas cukurs




Ideja - pavisam vienkārša. Bet kūka sanāk vienreizēji garšīga!!!














Tātad - sviestu, glāzes cukuru, miltus, šķipsniņu sāls, cepamo pulveri un vaniļas cukuru sastrādā drupačiņās. Es šim pasākumam izmantoju mikseri.
2/3 no drupačiņu daudzuma ieber cepamformā, kura izklāta ar cepampapīru.
Pildījumam biezpienu mikserī sakuļ ar olām, cukuru un vaniļas cukuru.
Var piejaukt klāt izmērcētas rozīnes, rīvētus ābolus, svaigas ogas, drupinātus riekstus.... Nu, ko tikai sirds kāro.
Pildījumu uzmanīgi pārlej drupačiņu kārtai. Pārkaisa ar atlikušajām drupačām.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes - atkarīgs no cepeškrāsns.
Atdzesē, izņem no cepamformas un sagriež gabaliņos.













Šokolādīgais variants.
Aptuveni 1/2 glāzes miltu aizvieto ar kakao. Viss pārējais - kā iepriekš aprakstīts.














Var rīkoties arī šādi.
Izcep abus kūkas variantus, sagriež vienāda izmēra kvadrātiņos un kārto uz paplātes. Izskatās ļoti jautri!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru