Gurķis
Daikons
Svaigas dillītes
Majonēze (krējums,jogurts...)
Gurķi un daikonu sagriež smalkos salmiņos (vai arī sarīvē uz ļoti rupjas
rīves), dillītes smalki sagriež. Visu sajauc kopā ar majonēzi
(krējumu,jogurtu...), pēc garšas pieber sāli.
Viss. Mielojamies!!!
Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
Kas ir daikons?
AtbildētDzēstDaikons ir populars dārzenis Japānā. Baltais garais dārzenis pieder redīsu dzimtai. Tas ir viens no vecākajiem dārzeņiem japāņu virtuvē. Daikons tika izmantots jau 8. gs. Daikons ir arī viens no daudzpusīgāk lietojamiem dārzeņiem - to var pievienot zupām, salātiem, sautēt, izmantot kā garnējumu sašimi. Marinētā veidā to sauc par takuanu un izmanto suši pagatavošanai. Daikons aug Japānā visu cauru gadu, un tam ir vairāki paveidi, kas atšķiras ar izmēru, nokrāsu, lielumu. Daikona aromāts ir tāds pats kā redīsam, bet garša nedaudz asāka. 95% no dārzeņa sastāva ir ūdens.
Dzēst