pirmdiena, 2012. gada 26. marts

Cepts saldējums


Saldējums - 1 kg
Kukurūzas pārslas - 120 gr
Kokosskaidiņas - 120 gr
Kanēlis - 1 ēd.kar.
Olas - 2 gb
Augu eļļa - 500 ml









Saldējumu vismaz 3 stundas pirms gatavošanas tur saldētavā,lai būtu ļoti sasalis. 
Kukurūzas pārslas sasmalcina

 












 Sajauc ar kokosskaidiņām.

 












Olas sakuļ.

 












Saldējumu izņem no saldētavas un ar karotes palīdzību veido ciešas bumbas (katru apm.100 gr).

 












Bumbas apmērcē pārslās,tad olās un atkal pārslās.

 












 Liek saldētavā uz 1 stundu. Var darīt arī tā - kad ir brīvs laiks,sagatavo bumbas,liek saldētavā un tur glabā,cik ilgi nepieciešams.

 












Augu eļļu katliņā sakarsē. Eļļai jābūt ļoti karstai. Verdošajā eļļā liek saldējuma bumbas un vāra,kamēr garoziņa paliek brūna. Bet ne ilgāk par 30 sekundēm. Ar putukaroti izņem no eļļas,liek uz virtuves dvielīša,lai notek liekie tauki. Uzreiz pasniedz ar augļiem,ogām un putukrējumu.


1 komentārs: