ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Apelsīnu kafija


















4 ēd.kar.labas kafijas - vislabāk Arabika
400 ml ūdens
4 apelsīnu šķēles
130 ml salda krējuma
1 ēd.k. pūdercukura
½ tējk. kanēļa
2 ēd.k. brūnā cukura



Salda, krēmīga, aromātiska un ar nelielu apelsīna piegaršu. Tāda, ko bauda reti, bet no visas sirds. Mierīgā vientulībā vai kopā ar tuvu cilvēku.

Saputo 30 ml salda krējuma ar pūdercukuru, lai ir stingras putas. Ieliec ledusskapī līdz mirklim, kad kafija gatava (bet ja vari, tad 30 min pirms izmantošanas brīža).
Uzvāri ūdeni un aplej kafiju. Pieliec apelsīna šķēles un trauku atstāj apsegtu uz 10 minūtēm.
Tikmēr katliņā ielej 100 ml salda krējuma, pieliec cukuru un kanēli un uz mazas liesmas karsē, līdz uzmet pirmo burbuli.
Kad kafija ievilkusies, caur sietu lej to katliņā, kurā ir saldais krējums, vēlreiz uzvāri, līdz tikko sāk burbuļot, un lej krūzēs. Pa virsu liec saldo krējumu un, ja vēlies, uzber nedaudz kanēļa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru