- 4 apelsīni
- 30 piparmētras lapiņas
- 1 ēd.k. medus*
- 2 ēd.k. riekstu eļļas (valriekstu, lazdu vai makadamijas riekstu)
- 50 g valriekstu
Šie vitamīniem bagātie salāti lielākā pasākumā var kalpot par uzkodu. Apelsīna C vitamīns, riekstu eļļas nepiesātinātās taukskābes, nemaz nerunājot par medus un valriekstu vitamīnu devu cilvēka organismam.
- Apelsīnam nogriez augšu un apakšu, noliec uz dēļa un apelsīnam visapkārt nogriez mizu – pēc iespējas plānāku, lai nenogrieztu par daudz, bet arī lai pie paša apelsīna nepaliktu baltā, rūgtā mizas daļa. Sagriez plānās 5 mm šķēlēs un izkārto uz šķīvja.
- Burciņā sajauc medu un eļļu, sakrati un pārlej apelsīniem. Pārkaisi ar valriekstiem un piparmētru lapiņām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru