ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Apelsīnu salāti

  • 4 apelsīni
  • 30 piparmētras lapiņas
  • 1 ēd.k. medus*
  • 2 ēd.k. riekstu eļļas (valriekstu, lazdu vai makadamijas riekstu)
  • 50 g valriekstu


Šie vitamīniem bagātie salāti lielākā pasākumā var kalpot par uzkodu. Apelsīna C vitamīns, riekstu eļļas nepiesātinātās taukskābes, nemaz nerunājot par medus un valriekstu vitamīnu devu cilvēka organismam.

  1. Apelsīnam nogriez augšu un apakšu, noliec uz dēļa un apelsīnam visapkārt nogriez mizu – pēc iespējas plānāku, lai nenogrieztu par daudz, bet arī lai pie paša apelsīna nepaliktu baltā, rūgtā mizas daļa. Sagriez plānās 5 mm šķēlēs un izkārto uz šķīvja.  
  2. Burciņā sajauc medu un eļļu, sakrati un pārlej apelsīniem. Pārkaisi ar valriekstiem un piparmētru lapiņām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru