170 g melnās šokolādes, 70% kakao, sakapāta
170 g sviesta, sakapāts mazos gabaliņos
60 ml melnas kafijas, stipra
4 lielas olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
175 g cukura
30 ml tumšā ruma
šķipsniņa sāls
½ tējk. vaniļas ekstrakta
Katliņā ielej ūdeni apm. 3 cm,uzvāri. Kad ūdens burbuļo,nogriez pavisam mazu liesmu,liec virsū bļodu,kas atbalstās uz katla malām un nesaskarās ar ūdeni,tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi,sviestu un kafiju un maisot kausē ar tvaiku. Kad masa viendabīga,ņem nost no uguns.
Sagatavo vienu bļodu, kurā ir ledusauksts ūdens. Citā bļodā, kas ir
nedaudz mazāka par ledusūdens bļodu un arī turas uz katla, kurā viegi
vārās ūdens, liec olas dzeltenumus un 170 g cukura un rumu. Puto ar
mikseri apmēram 3 minūtes, līdz masai ir līdzīga konsistence kā
majonēzei.
Kad tas izdarīts, bļodu liec ledusaukstā ūdens bļodā. Un turpini
putot, līdz masa ir bieza un atvēsinājusies. Kad tas noticis, iecilā
šokolādes masu. Noliec malā.
Tīrā traukā puto olu baltumus ar sāli līdz mirklim, kad rodas
vieglas putas. Tad pievieno vienu karoti cukura un turpini putošanu,
līdz baltums ir biezs un spīdīgs. Tad pievieno vaniļas ekstraktu.
Baltumu iecilā šokolādes masā, bet to dari ar pēc iespējas mazāk
kustībām, lai muss nezaudētu savu gaisīgumu. Iepildi atsevišķos traukos,
kuros pasniegsi, un liec ledusskapī uz vismaz 4 h vai līdz brīdim, kad
muss kļuvis stingrs.
Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru