trešdiena, 2011. gada 20. aprīlis

Krējuma bulciņas ar ķimenēm,mocarellu un vītinātiem tomātiem

























200 ml trekna salda krējuma
1 tējk. mīksts sviests
1 1/4 glāzes miltu + 1/4 glāzes miltu izrullēšanai
1/2 tējk. sāls
1 tējk. cukurs
1 tējk.(ar kaudzi) cepamā pulvera
1 tējk. svaigas timiāna lapiņas
1/2 tējk. timiāna-citronu sāls (nav obligāti)
150 gr ''Mocarellas'' siera
Vītināti tomāti eļļa.
















Bļodā ar koka karoti saberž sviestu ar timiāna lapiņām un cukuru,pielej istabas temperatūras saldo krējumu,samaisa. Miltus izsijā,sajauc ar sāli un cepamo pulveri. Samīca kopā miltus un krējuma maisījumu. Mīklai jāsanāk mīkstai,tā,lai pavisam nedaudz līp pie rokām.
Galdu,rokas un mīklas rulli bagātīgi apkaisa ar miltiem. Arī mīklai uzkaisa miltus un izrullē apm. 0.5 cm biezu plāksni. Ar formu izspiež riņķus 10 cm diametrā. Katru no trīs pusēm iegriež (sk.foto).




















Viducītī ieliek gabaliņu ''Mocarellas'', 1 vai 2 vītinātus tomātus,veido bulciņu,kā redzams fotogrāfijā. Pārkaisa ar timiāna-citronu sāli,dekorē ar timiāna zariņu. Cepešplāti izklāj ar pergamentu,kārto bulciņas un cep 190 grādos apmēram 20 minūtes.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru