Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
trešdiena, 2011. gada 20. aprīlis
Tomātu ''Šarlote''
2 tomāti
2 daiviņas ķiploka
buntīte diļļu un bazilika
1 vidējs gurķis
250 gr krējums
300 gr biezpiens
sāls,pipari
2 ēd kar želantīns
Formā ieklāj pārtikas plēvi. Trauka malas un dibenu izklāj ar tomātu šķēlēm.
Želantīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
Pāri palikušos tomātus,gurķus un zaļumus smalki sagriež.
Biezpienu izberž caur sietu,pievieno sasmalcinātos dārzeņus,sāli,piparus.
Skābo krējumu saputo un iecilā biezpiena masā. pašās beigās iemaisa izkausēto želantīnu.
Iegūto maisījumu uzmanīgi ieliek sagatavotajā bļodā un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
Pirms pasniegšanas uzmanīgi izgāž uz šķīvja un noņem pārtikas plēvi.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru